Wednesday, November 3, 2010

Analisis Final Sem 2 09/10 (TERTUNDA)

Salam sejahtera

Sebelum anda membaca entri ini, sila rujuk entri ini dahulu.

Dah baca? Ok.

Sebelum semester 1 2010/2011 ni melabuhkan tirai, aku nak buat analisis ringkas tentang peperiksaan semester lepas. Rasa-rasanya belum lagi terlambat untuk buat analisis.huhu.



GTD 308 Penyediaan Diet Teraputik
Sasaran: B Keputusan: B

Ulasan:
Aduh. Untuk kertas ni, aku agak sedikit kekaburan (blurr) semasa nak menjawab. Peperiksaan bagi kertas ini sebenarnya berperingkat kerana ada 2 sesi, iaitu exam di dewan dan di dapur. Di dapur? Memasak menu yang telah dirancang semasa dalam dewan. Sempat juga aku merancang menu dan menempah barang2 yang diperlukan untuk memasak (perlu fikir dengan pantas). Paling penting aku telah tertempah lebih bahan mentah (atau membazir). Dan menu aku ialah masakan sup dan pudding. Sup tu rasanya agak ok tapi pudding tersebut tawar hebe. Pudding itu dibuat dengan campuran buah-buah termasuk anggur, tembikai susu dan jagung. Jagung dan anggur ok. Tapi rasa pudding tu dirosakkan oleh tembikai susu. Mungkin aku perlu belajar memasak dengan Sanji (cara utk buat pendarahan hidung x perlu ye.haha)



GTD 307 Prinsip Terapi Diet 2
Sasaran: B / B+ Keputusan: B-

Ulasan:
Gagal mencapai tahap yang dikehendaki. Dan malam sebelum exam ini, aku mengalami keracunan makanan. Muntah-muntah dan cirit birit. Puncanya? Mungkin roti sandwich yang contaminated (damn fish fillet!). Malam tersebut aku tidak keluar makan sebabnya konon2 aku mahu studi. Last2 jadi stido. Pagi esok tu baru sempat belek nota sikit. Salahkan diri sendiri kerana tidak study awal2. Alhamdulillah markah x teruk sangat.



GTD 303 Antropologi Pemakanan
Sasaran: B / B- Keputusan: B
Ulasan:
Minggu untuk kertas GTD 307 dan GTD 303 tu sebenarnya agak teruk. Malam sebelum exam ini, ada orang spoil mood aku nak study. Menyebabkan aku hilang terus daya untuk belajar malam tu. Sebab apa tak perlu diungkit kembali. Kes ditutup. Namun, sebab exam esoknya petang, jadi pagi tersebut sempat la tengok2 sikit nota (mood dah ok). Dan keputusannya? Agak baik la. Syukur..



GTD 318 Latihan Dietetik Pesakit Luar 1
Sasaran: A- / B+ Keputusan: B+

Ulasan:
Ramai kawan2 aku dapat A- untuk paper ni. Mungkin aku tak berjaya menjawab sepenuhnya ataupun markah bawa ke depan (carry mark) tak berapa cemerlang. Sebab kaunseling aku memang agak hancuss (pada masa itu. Sekarang? Lebih baik kot). Kira ok la..




GTD 320 Pengurusan Perkhidmatan Makanan
Sasaran: B Keputusan: B+

Ulasan:
Satu-satunya subjek yang dapat melepasi sasaran. Kertas terakhir untuk exam sem lepas, kertas ni yang paling banyak fakta rekaan sendiri. Namun melepasi sasaran. Wow! Terima kasih Dr Sherry. Hehe.



WSC105 Bola Tampar
Keputusan: A

Ulasan:
A solid pertama utk subjek ko-k. terima kasih kpd encik ghani (jurulatih). seronok jugak ambil ko-k yang rata2nya pelajar 1st year (kecuali husna yg amik sama dgn aku). jadi kamilah orang tua dalam kelas bola tampar.haha


Kesimpulan
PNGS: 3.19. agak merosot berbanding dengan sem 1. Nasib baik PNGK terus meningkat, walaupun tidak mencapai tahap dikehendaki. Usaha perlu diteruskan lagi untuk mencapai keputusan yang lebih baik (ayat buku rekod sekolah).

Sekian.

6 comments:

gtd said...

For implementing GTD you can use this web-based application:

Gtdagenda.com

You can use it to manage your goals, projects and tasks, set next actions and contexts, use checklists, schedules and a calendar.
Comes with a mobile version too, and with an Android app.

cj'alhafiz said...

wowowowow!!! Impressive...dapat A solid tuk B. tampr..

BTW, not bad la Din. almost semua subject capai sasaran. Kagum, sebab ak tak pernah buat sasaran tuk exam.. hihi. Just go with the flow...

Din_diet said...

GTD: thanks 4 invitation. :). however GTD in my entry refers to the code of subjects that i am taking in my course during my study.

che joe:
tq..
terpaksa ada sasaran che joe..sebab ak nk cover balik utk result teruk masa 1st yr dgn 2nd yr.nasib baik dpt pngs lps 3 sem lps.huhu..
apapn gudluck che joe final.kena dpt dean list tu che joe. :)

cj'alhafiz said...

Thank You Din..haha!! Amin.........

lea said...

gud luck din :)

Din_diet said...

che joe: amin

lea: gud luck jgk :)