Tuesday, November 23, 2010

Carta HYLI Januari 2010

Salam Sejahtera

Seperti diwar-warkan sebelum ini , kedudukan lagu dalam Carta HYLI untuk bulan Januari 2010. sila baca intro dahulu ye.

Lagu daripada kumpulan nasyid Destiny. Salah seorang ahlinya iaitu Rozi sekuliah dengan aku semasa di KMPH (antara kolej matrikulasi paling laju di Malaysia).


9) Memori Cinta Luka - Nassier Wahab


lagu best daripada penyanyi Nassier Wahab. Boleh panggil penyanyi veteran tak? sebabnya beliau ni dah lama gak di arena muzik tanah air ni.


8) Cinta Terakhir - Aiman


Mungkinkah terputus di tengah jalan? Mungkinkah terlerai tanpa ikatan?
Itulah kata-kata Aiman dalam lagu ni. Lagu pemenang tempat kedua Akademi Nasyid TV9 (2008) ni dah banyak digunakan oleh drama2 di TV sebagai lagu tema.


7) Anima Rossa - Porno Graffitti


Satu perkara yang perlu diingatkan, kumpulan ini bukanlah menghasilkan projek porno seperti Ariel Peterpan. Cuma namanya sedemikian. Lagu ni adalah lagu pembukaan ke-11 kpd siri Anime Bleach.


6) Resah - Instinct


Lagu ni tak jemu aku dengar, mengisahkan resah seorang hamba dalam menagih kasih Tuhannya. Lagu daripada kumpulan nasyid Instinct yang mana album mereka ni boleh didapati secara online. video klip resah boleh ditonton di YouTube. sila Google, terima kasih.


5) CHE.R.RY - Yui


Single Yui ni dah lama dikeluarkan sebenarnya. Lagu jiwang nih.


4) Tum Mile - Neeraj Sridhar


Lagu ni merupakan petikan daripada filem hindi, Tum Mile (2009). Filem ini lakonan Emraan Hashmi dan Soha Ali Khan berlatarbelakangkan banjir besar yang melanda Mumbai pada 2005. Kisahnya mereka ni bekas kekasih yang dah putus dlm 5-6 tahun dan bertemu semula semasa banjir tu. Rupa-rupanya dalam masa semalaman banjir tu mereka belajar lebih banyak tentang diri masing2 daripada selama ini. sila tonton filem ni untuk lihat kesan khas atau tunggu lah ia ditayangkan di TV.


3) Colors - FLOW


Lagu band jepun, FLOW yang dipetik sebagai lagu pembukaan kepada siri animasi Code Geass : Lelouch of The Rebellion (anime Mecha).


2) Ku Milik Mu - Azhan Atan


Lagu daripada album solo pertama juara Akademi Nasyid TV9 yang dirakamkan dibawah syarikat Hijjaz Records dengan kerjasama TV9.
Ku mohon Engkau bimbinglah kelemahan hati ini...


1) Days - FLOW




Satu lagi lagu daripada kumpulan FLOW. Lagu ni adalah lagu tema kepada siri Animasi Eureka Seven (cerita Mecha lagi). Lagu pertama daripada kumpulan FLOW yang aku dengar dan meninggalkan kesan yang agak mendalam. Best!


Jumpa lagi untuk bulan seterusnya.

4 comments:

chanz said...

cambez citer tum mile. asal tak bagi aku??

Din_diet said...

bro..xda lagi.aku x download lg.
ak ingat nk download jgk nnt.

lea said...

xpenah dgr pun group destiny..
tp nanti nak try donlod la lagu2 die.

Din_diet said...

download2..