Sunday, February 27, 2011

Minggu Ke-10

Salam Sejahtera.

Minggu ini adalah minggu terakhir aku praktikal di HRPZ II. Sedarkah yang semester ini, sudah masuk minggu ke-10? Lagi empat lima minggu sudah minggu 'study week' dan peperiksaan akhir.

(Aku izinkan korang kalau nak menjerit. Tapi lakukannya di dalam bilik anda dan tanggunglah risiko sendiri.)

Minggu ke-10. Mari kita tengok apa jadi.

1) Pembentangan Kes (Case Presentation)
Selesai sudah. Untuk menyiapkan slaid Power Point ini ambil masa yang lama, tambah2 lagi kalau tak ada mentaliti yang betul dan semangat yang kuat.

2) Laporan Kes (Case Report write up)
Tadi Pn Kartini bagitau kami supaya kami siapkan dua laporan dan hantar minggu ini.

3) Kad Tumbuk (Punch Card)
Disebabkan kad tumbuk ini ditulis secara manual, maka kena lah ambil cop dietitian yang kami ditugaskan di bahagian mana untuk masa tertentu.

4) Buku Kunci (Log book)
Buku log juga perlu dikemaskinikan dan cop dan tandatangan daripada dietitian akan diperoleh selepas mereka menyemak dan berpuas hati.

5) Kaunseling LFLCLS(+ DD) sampai jadi terbaik.
Ini bab persembahan masa dalam wad. kaunselinglah dengan terbaik. Ilmu berkenaan diet LFLCLS dan DD sangat diperlukan semasa minggu ini. Jadilah lebih yakin dan pesakit akan lebih yakin dengan kata-katamu.

KEMASKINI:
6) TALK CRP.
Esok Selasa, 1 Mac 2011 kena bagi talk kat pesakit jantung dan ahli keluarga mereka. Esok tak ada orang nak 'backup'..huhu. CRP ni adalah Cardiac Rehabilitation Program yang disasarkan kepada semua pesakit jantung di sini.

Entri kali ini tidak bergambar. Sekian.

3 comments:

forever501 said...

gambatte!! good luck oppa ^^

chanz said...

kena cop eh buku log?????

punch card ko amek bw balik ke??

btw 2 slide aku siap 2 hari je.

n haha kena hantar report.

Din_diet said...

forever: tq. :)

chanz: cop.tapi aku baru dapat dari sorang dietitian.

punch card kena tengok esok camna.

slide aku memang slow sikit siap.

report tangguh isnin ni.haha